About us

CONTACT & ABOUT LOTCHECK

Showing is a game - 
Breeding is an art

Hunder har vært en stor del av mitt liv siden jeg var liten, og for de som kjenner meg er det nok ingen tvil om hva som er den store interessen.
I oppveksten hadde vi Flatcoated Retrievere, fantastiske hunder som kan være med på alle aktiviteter og som har en livsglede som burde vært delt ut på blå resept. 
Men som 8 åring forelsket jeg meg i naboens Norwich Terriere og siden den gang var den store drømmen å få eie min egen Norwich.

unspecified11
17264517_10155008941875420_5385692030645898897_n
Lene (6)_edited1
Bryne
Pernille_himmel
Sara_danser

Etter 13 år gikk drømmen endelig i oppfyllelse og jeg hentet stolt hjem Pernille, Samkas Røde Rosa Rugosa, fra oppdretter Kari og Alf Andresen. Pernille levde opp til alle mine drømmer, vi var på utstillinger hvor hun gjorde det bra, og hun ble mor til mitt første valpekull. Jeg beholdt Frida og resten kan du lese om hunder "Lotcheck dogs". 
Med god hjelp fra Kari lærte jeg å trimme pels, men hun mente at for å bli virkelig god burde jeg kontakte Petter Fodstad for å lære pelsstell. Det gjorde jeg, og selv om Petter var ganske klar på at han ikke holdt trimme kurs så jeg fikk jeg lov til å komme.  
Jeg slukte alt han lærte meg og jeg øvde på alle Norwicher eller andre terriere jeg kunne få lov til å trimme på, Var jeg i tvil ble det en tur til Jevnaker for å få hjelp til å se de siste detaljene. Jeg blir aldri utlært på trimming og det å reise rundt for å se andre hunder
i inn- og utland er til stor inspirasjon. Mange synes trimming er mye jobb, for meg er det ren "terapi", tankene kan fly og jeg koser meg med å forme pels etter hundens anatomi. Det er først når du tar i en hund at du virkelig "ser" detaljene.

Via Petter fikk jeg også muligheten til å få Sara, Airescot Ada Lovelace, fra Nenne Runsten. Det var jo Airescot hunder jeg falt for i begynnelsen så det å få en Airescot hund stod høyt på ønskelisten. Sara er stammoren på den andre linjen jeg har, og i tillegg til å være en fantastisk avlshund så var hun en "one of a kind" show hund. Sara elsket å vise seg fram og det var en fryd å stille henne. Hennes tittel rekke er lenger enn jeg kan huske og et høydepunkt var selvsagt da hun ble beste tispe på World Winner 2009 og BIM av over 50 Norwich i Bratislava. I tillegg ble hennes datter, Thelma, Lotcheck Festen Har Börjat, beste junior og Junior World Winner 2009. Sara ble også veteran verdens vinner. I 2018 ble to av hennes oldebarn BIR og BIM på verdens utstillingen i Amsterdam,
WW-18 Lotcheck Lover Under Cover og WW-18 Lotcheck Love Button. 

Utstilling er det jeg liker aller best innen hundesport, men jeg har også trent litt agility, jakt, spor og lydighet med mine hunder.
At hundene får bruke hodene sine tror jeg er veldig viktig og det å finne måter å trene på som utfordrer både en selv og hunden er spennende. Opplevelsen av å se hunden vokse med oppgavene den mesterer gir meg mye.


For meg handler oppdrett om å hele tiden forsøke å forbedre forrige generasjon i et rasetypisk bilde.
Det er viktig at både eksteriør og det mentale er på plass slik at man får rasetypiske hunder som fungerer godt i sin familie og i samfunnet. At hundene har god helse når de skal brukes i avl er for meg en selvfølge. 
Norwich Terriere er stort sett sunne og friske hunder som lever et langt liv, men som alle andre raser har de sykdommer som dukker opp fra tid til annen. Som oppdretter forsøker jeg å se så mange hunder som mulig for å selv kunne danne meg et bilde av hvordan de er både i og utenfor en utstillingsring. Det å ha kontakt med andre eiere og oppdrettere på kryss av landegrenser gir også mye nyttig informasjon.

Man kan jo ikke bare holde på med hund og til daglig jobber jeg som fabrikksjef på Splitkon AS. Vi produserer massivtre av norsk gran og bearbeider limtre for salg til entreprenører. Per dags dato er Splitkon Norges eneste industrielle massivtre fabrikk og med alt fokus det nå er på miljøvennlige bygg så er dette utrolig spennende å være med på.

 Contact 

Er du interessert i valp eller har spørsmål om rasen?
Ta gjerne kontakt med meg på telefon eller epost./
Are you interested in a puppy or do you have questions about the breed? 
Please contact me by phone or email